Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@05:51:36 GMT

دستبافت‌ها و خاتم، نگین صنایع‌دستی فارس

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۳۸۰۱۰

دستبافت‌ها و خاتم، نگین صنایع‌دستی فارس

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مجید سلیمی افزود: صنایع دستی به ویژه دستبافت‌های داری مانند فرش، گلیم، گبه و وجود ۲۰۰ هزار بافنده‌ی حرفه‌ای در استان که در حقیقت یکی از سرمایه‌های ارزشمند انسانی استان هستند می‌توان هنر دستی را در فارس توسعه داد.

او بیان کرد: علاوه بر هنر دستبافت‌های داری، خاتم کاری شیراز نیز داری پیشینه‌ی تاریخی و اعتبار است؛ خاتم کاری شیرازی، بین هفت تا هشت دهه‌ی طلایی خود را طی کرده و گذشته‌ی آن در فارس به قرن‌ها پیش باز می‌گردد؛ هنر خاتم‌کاری شیرازی از دیگر صنایع دستی فارس است که ظرفیت‌های توسعه‌ی بیشتر در آن وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلیمی با اشاره به اینکه سال گذشته شورای جهانی صنایع دستی، از زیر مجموعه‌های یونسکو، شیراز به عنوان سومین شهر جهانی صنایع دستی انتخاب شد، گفت: انتخاب شیراز به عنوان سومین شهر صنایع دستی، بعد از حضور ارزیابان و بررسی‌های دقیق محقق شد، البته پیشتر اصفهان نیز این عنوان را دریافت کرده بود.

کارشناس مسئول حوزه‌ی توسعه و ترویج صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی فارس در خصوص روز صنایع دستی گفت: سیاست‌های کلی نظام پس از برنامه چهارم توسعه کوچک شدن دولت و واگذاری وظایف به بخش خصوصی بوده است؛ اتحادیه تعاونی صنایع دستی جایی‌ست که می‌توان از تولید کنندگان حمایت کرد و در ان تولید کنندگان از امکانات بهرمند شوند؛ البته یک سری محدودیت‌هایی در کمک، تسهیلات و حمایت وجود دارد.

سلیمی اضافه کرد: هر ساله چندین نمایشگاه بین‌المللی برای عرضه و نمایش آثار صنایع دستی صنعتگران در سطح کشور برقرار می‌شود، فارس از این موضوع مستثنا نیست و به طور سالانه یک نمایشگاه بین‌المللی برای عرضه‌ی آثار صنایع دستی صنعتگران در فارس دایر می‌شود؛ یکی از حمایت‌های بخش دولتی برگزاری همین نمایشگاه‌های بین المللی است که هر ساله در فارس هم برگزار می‌شود.

سلیمی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های مهم صنعتگر مکان برای فعالیت‌های کارگاهی و فروشگاهی است؛ گفت: این موضوع تا اندازه‌ای در این سال‌ها حل شده؛ برخی از اماکنی که در سازمان میراث فرهنگی استان به ثبت رسیده، در تفاهمنامه‌ای با اتحادیه‌های مختلف در اختیار صنعتگران قرار گرفته است.

این کارشناس مسئول یادآور شد: خانه‌ی سعادت، از خانه‌های تاریخی به ثبت رسیده در سازمان میراث فرهنگی، یکی از مکان‌هایی‌ست که در اختیار فعالان حوزه قرار گرفت.

سلیمی با اشاره به اینکه خاتم‌کاری و کاشی هفت رنگ، از هنر‌های فعال در خانه سعادت به شمار می‌رود، بیان کرد: یکی از دلایل مهم سرپا ماندن خانه تاریخی سعادت به شمار می‌رود.

این کارشناس مسئول صنایع دستی همچنین گفت: قسمتی از بازار وکیل هم همانند خانه‌ی سعادت در اختیار صنعتگران قرار دارد؛ در یک ضلع از سرای مشیر بازار وکیل، پنج دهنه‌ی تجاری که قسمت با ارزشی از این محوطه تجاری محسوب می‌شود هم طی یک تفاهم‌نامه بین سازمان میراث فرهنگی و اتحادیه‌ها در اختیار اتحادیه‌ها و صنعتگران گذاشته شده است.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنایع دستی فارس میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی خاتم کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۳۸۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین امیر کلالی اظهار کرد: در راستای تکالیف مأموریتی و ایجاد انگیزه و حمایت از هنرمندان صنایع دستی مشهد مقدس، با پیگیری صورت پذیرفته و تنظیم لیست متقاضیان جدید بیمه تأمین اجتماعی در حوزه صنایع دستی، تعداد ۱۰۹ نفر متقاضی جدید از هنرمندان فعال صنایع دستی مشهد مقدس به افراد تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی اضافه شده و در مجموع بیش از ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی در مشهد از بیمه تأمین اجتماعی برخوردار شدند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مشهد ادامه داد: نظر به ابلاغ دستورالعمل وزارتخانه در سال ۱۴۰۲ و با عنایت به دستور ریاست جمهوری و موافقت سازمان برنامه و بودجه در خصوص بیمه کردن افراد جدید از شاغلان صنایع دستی شناسه دار و در اجرای قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی مصوب ۹۶/۱۱/۱۸، تعداد ۲۸۶ نفر متقاضی جدید در استان خراسان رضوی مورد تأیید وزارتخانه و سازمان تأمین اجتماعی قرار گرفتند که از این تعداد ۱۰۹ نفر از هنرمندان مشهد مقدس هستند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیری و اطلاع رسانی خوبی که در مشهد مقدس انجام شد، شاهد افزایش تعداد هنرمندان بیمه شده در سطح شهرستان بودیم.

امیرکلالی یادآور شد: متقاضیان معرفی شده پس از تکمیل مدارک از جمله ارائه کارت مهارت فنی و حرفه‌ای، معتبر بودن پروانه فعالیت و سایر شرایط ابلاغ شده قانونی می‌توانند تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی در قالب بیمه قالیبافان و شاغلان صنایع دستی قرار گیرند.

کد خبر 6098187

دیگر خبرها

  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • دریافت مهر اصالت برای پنج اثر از صنعتگران و هنرمندان چابهار
  • کشت الیاف «وش و کنف»؛ اقتصاد سبز در مازندران
  • جشنواره گردشگری جاده ابریشم سمنان برگزار می‌شود
  • جشنواره چومچه خاتون در شهرستان کوثر برگزار می‌شود
  • بیمه هنرمندان صنایع دستی ابلاغ شد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • سربازان مرزبانی سیستان و بلوچستان آموزش‌های صنایع‌ دستی را فرا می‌گیرند